Alles over onze heerlijke Chileense wijn

Chili is een opkomend wijnland dat steeds meer de aandacht trekt. Chileense wijn heeft de afgelopen decennia een indrukwekkende reputatie opgebouwd. Het Zuid-Amerikaanse land is bekend om het perfecte klimaat voor zowel rode als witten wijnen. Of je nu verlangt naar de diepte en complexiteit van rode wijnen of de frisheid en levendigheid van witte wijnen, voor elke wijnliefhebber hebben wij iets te bieden. Wij presenteren ook graag ons assortiment.

VOL EN SAPPIG

Wijnen uit Chili

  Casa Silva Cabernet Sauvignon – Carmenere

  8,51
  Casa Silva is een uniek wijnhuis in Chili, groot van formaat, maar nog steeds een echt familiebedrijf. De roots van

  Casa Silva Chardonnay – Semillon

  8,51
  Casa Silva is een uniek wijnhuis in Chili, groot van formaat, maar nog steeds een echt familiebedrijf. De roots van

  Casa Silva Rosé

  8,51
  Casa Silva is een uniek wijnhuis in Chili, groot van formaat, maar nog steeds een echt familiebedrijf. De roots van

  Ocho (8) Varietal Cabernet Sauvignon – Carmenere

  9,46
  De wijnen uit Chili zijn gelukkig geen vreemde meer voor ons. De wijnen van Ocho of 8cho zoals het etiket

  Ocho (8) Cabernet Sauvignon

  7,50
  De wijnen uit Chili zijn gelukkig geen vreemde meer voor ons. De wijnen van Ocho of 8cho zoals het etiket

  Montes Alpha Carmenere

  18,95
  In 1987 is het bedrijf Montes opgericht door Aurelio Montes en 3 partners. Zij hebben het bedrijf opgericht met de

  Casa Silva Late Harvest

  13,00
  Een aromatische dessertwijn met met voldoende zuren.

  De geschiedenis van Chileense wijn

  De wijnindustrie heeft een rijke geschiedenis. De geschiedenis gaat terug naar de 16de eeuw, toen de Spanjaarden het land koloniseerden. Pas in de 19de eeuw kwam er een belangrijke ontwikkeling. Er kwam een franse invloed in de wijnbouw. Naast de diverse populaire franse druivenrassen die terecht kwamen in het land, brachten de fransen ook kennis en techniek met zich mee. Chili bleek ook de perfecte wijnbouw omstandigheden te hebben. In de 19de eeuw hadden Europese wijngaarden veel last van de druifluis Phylloxera. Chili had geen problemen met deze druifluis. Dankzij de afwezigheid van de druifluis, werden de wijngaarden niet verwoest, in tegenstelling tot wat er in Europa gebeurde. Door het gunstige en variërende klimaat zijn er veel belangrijke druivenrassen in Chili geoogst.

  De druiven uit Chili

  Dankzij het gunstige klimaat is het land in staat om diverse druivenrassen te verbouwen. Van krachtige rode druiven zoals de cabernet sauvignon en de pinot noir tot aan de verfrissende witte druiven zoals de chardonnay, semillon of de viognier. Chili heeft ook een echte nationale trots, de druivenras Carménère. Deze druif lijkt veel op de merlot, alleen de smaak van de carménère is steviger.

  Wijnen uit chili

  Rode wijn uit Chili

  Het Zuid-Amerikaanse land produceert heerlijke rode wijnen en zullen zeker in de smaak vallen bij menig wijnliefhebbers.

  Of je nu kiest voor de rijke smaken van rood fruit van de cabernet sauvignon, de elegante en verfijnde smaak van de pinor noir, of de kruidige smaak van de nationale trots carménère, elke fles zal voldoen aan de hoge verwachtingen van Chileense wijnen. Geniet van deze variëteit in smaakprofielen.

  Chileense witte wijn

  De witte wijnen mogen ook niet over het hoofd gezien worden. Het land biedt een verfrissend en gevarieerd assortiment aan witte wijnen.

  Geniet van de smaak van rijpe appels van de chardonnay, de fris en kruidigheid van de sauvignon blanc, de fruitige tonen van de sémillon of van de zachte smaak van de Viognier. Elke fles zit vol met een unieke smaak die je zeker moet proeven. De witte wijnen vormen een verfrissend contrast met de rode wijnen van het land. Chili heeft voor elke witte wijn liefhebber iets te bieden.

  Wijn en spijs: wat eet je bij Chileense wijn?

  Het is bekend dat de smaak van wijn volledig tot zijn recht komt bij de combinatie van een bijbehorend gerecht. De veelzijdigheid van Chileense wijn past bij vele heerlijke gerechten. Voor de rode wijnen kun je denken aan vlees zoals biefstuk of lamsvlees. De witte wijnen kunnen perfect gecombineerd worden met zeevruchten, schaaldieren, een frisse salade of gerechten met kip of kalkoen.

  Kortom, de wijnen bieden een heerlijke reis voor liefhebbers van eten en wijn. De diversiteit aan wijnen zorgt ervoor dat er altijd een passende wijn is voor je favoriete gerecht.

  Of je al een wijnkenner bent of op zoek bent naar een unieke smaakervaring, de wijnen uit Chili zijn zeker een ontdekking en het proberen waard. Neem een kijkje in onze winkel of shop online. Ervaar zelf de kwaliteit dat ons assortiment te bieden heeft.

  Wil je nog meer weten?

  Stel gerust jouw vraag per mail aan ons via info@heerenvandewijn.nl of bel ons op 0318-514900.
  Of ga naar onze klantenservice voor andere onderwerpen.