Zinfandel

Een liefhebber van rode wijn? Bij Heeren van de Wijn hebben we diverse rode wijn verkrijgbaar, maar de Zinfandel is wel erg uniek. Er wordt namelijk aangenomen dat de Zinfandel een vrij lastige druif is om mee te werken. De wijnstok wordt niet opgebonden en in de meeste gevallen groeit deze als bush Vine. Ondanks dat de bes groot en sappig is en de schil vrij dun, is het een druif die vrij onregelmatig rijpt. 

De Zifandel wijn heeft vaak een mooie zwoele geur van peper, frambozen, vanille, kersenfruit en bovendien veel diepgang en kracht. De wijn is heerlijk te drinken bij bijvoorbeeld een salade, een stukje rood vlees of een pasta. Ben jij al overgehaald om de Zinfandel te proeven? Bekijk dan hieronder ons aanbod Zinfandel wijnen.

Onze Zinfandel wijnen

Brazin Zinfandel

21,95
(B)old zinfandel, oude eigenwijze stokken van 40 tot 100 jaar oud. Grillige vormen, vaak laag bij de grond. Deze stokken

Zonello Colle Degli Amoretti

8,95
De Primitivo is een betrouwbare klassieke druif. Het verhaal dat veelal vertelt wordt, is dat in vroegere tijden de Primitivo

Herkomst Zinfandel

De Zinfandel is bij uitstek de Californische trots. Omstreeks 1820 maakte hij zijn opwachting in Californië. Toch heeft de wijn steeds tot discussies gezorgd wat zijn herkomst betreft. In feite zou de hij afkomstig zijn van Kroatië of Hongarije en zou hij dezelfde druif zijn als de Primitivo in het Italiaanse Puglia.

De Californische wijnuniversiteit spreekt dit echter tegen. Zij baseren zich op een studie met minder dan 90 klonen van de Zinfandel. Dit betekent dat het resultaat is dat de Zinfandel en de Primitivo wel hetzelfde genetisch materiaal bezitten, maar dus niet identiek zijn. We kunnen spreken dat de Zinfandel nog steeds de meest aangeplante druif van Californië is. 

Verschillende smaakpatronen

Het is vast te stellen dat de geur en smaakpatroon van de Zinfandel wijn zeer uiteenlopend is. Toch zijn de meest voorkomende kenmerken van het fruit zwarte bessen, aardbeien én kersen. Bovendien heeft de wijn een uiteenlopend kruidig karakter, waarbij de zwarte peper wel degelijk overheerst. Wist je dat chocolade ook een veel voorkomende eigenschap is in de rode Zinfandel is? De wijn kan gemakkelijk tot 16% alcohol bevatten, maar gelukkig vind je die niet echt terug in de smaak.

Het ideale cadeau om te geven (en stiekem ook om te krijgen)

Een uniek cadeau geven? Met de Zinfandel wijn verras je eenvoudig je partner, collega of een familielid. De wijn is onder andere geschikt als verjaardagscadeau, een bedankje of gewoon zomaar! Ben je benieuwd naar ons assortiment wijncadeaus? Bekijk op onze cadeaupagina diverse wijnen en laat je inspireren! Daarnaast hebben we ook cadeauverpakkingen, zodat jij jouw eigen cadeau kan samenstellen. Bovendien  hebben we ook nog dé perfecte relatiegeschenken. Met Cadeautje van de Wijn kan jij je eigen cadeau samenstellen in eigen huisstijl. Kortom, een perfecter cadeau bestaat niet!

Coppola Diamond Zinfandel

Heeren van de Wijn al sinds 2001

Al ruim 20 jaar is de Heeren van de Wijn met passie en plezier bezig om de lekkerste en beste wijnen aan te bieden. Dit wordt onder andere aan de horeca gedaan, maar ook aan particulieren. Naast dat we de meeste wijnen zelf uit Europa importeren, hebben we ook goed contact met collega importeurs. Hierdoor kunnen we de kwaliteit goed waarborgen, zodat jij kan genieten van een heerlijke wijn zonder zorgen. Bovendien zijn wij altijd op de hoogte van de verschillende en nieuwste wijnsoorten. Op deze manier zorgen we ervoor dat ons assortiment compleet blijft.

Altijd welkom in onze winkels!

Naast dat we een ruim assortiment online aanbieden en de scherpste aanbiedingen hebben, ben je ook altijd welkom in een van onze wijnwinkels! Onze wijnprofessionals zien je graag verschijnen in IJsselstein, Veenendaal of Wageningen. Bovendien kan je in onze winkel altijd wijn proeven. Bevalt deze? Dan kan je ‘m direct meenemen of online bestellen, wat jij makkelijk vindt!

Wil je nog meer weten?

Stel gerust jouw vraag per mail aan ons via info@heerenvandewijn.nl of bel ons op 0318-514900.
Of ga terug naar onze klantenservice voor andere onderwerpen.