Montes Alpha wijn

De Montes Alpha. Ga je voor de krachtige volle rode wijn of de heerlijke rijke witte? De heerlijke wijnen uit Chili hebben aroma’s om in weg te smelten. Groene pepers, bessen, pruimen of tropisch grapefruit. De Montes Alpha kan geschonken worden door het gehele seizoen door. Voor elk gerecht is er een passende wijn. Neem bijvoorbeeld de Montes Alpha Chardonnay bij een romige pasta en de Montes Alpha Carmenere bij een lekker stuk vlees. 

Bij Heeren van de Wijn bestel je nu jouw favoriete Montes Alpha. Voor witte, maar ook rode wijnliefhebbers is dit dé ideale wijn die betaalbaar is voor iedereen. 

Onze Montes Alpha wijn

Montes Alpha Carmenere

18,95
In 1987 is het bedrijf Montes opgericht door Aurelio Montes en 3 partners. Zij hebben het bedrijf opgericht met de

Afkomst

In 1987 is het bedrijf Montes opgericht door Aurelio Montes en zijn drie partners. Hun filosofie was om wijn te produceren van de hoogst mogelijke kwaliteit. Inmiddels is Montes een van de topproducenten in Chili. Aurelio werd verkozen tot een van de meest invloedrijke wijnman van het land! In totaal heeft Montes vijf wijngaarden, waarvan er drie in Currico Valley liggen en twee in Colchagua Valley. Het bedrijf word nu gerund door Aurelio en zijn zoon.

Heeren van de Wijn heeft twee soorten Montes Alpha in het assortiment. Een volle witte Chardonnay en een krachtige rode. Kan je geen keuze maken welke je wilt? Hieronder omschrijven wij de wijnen nog even fijn voor je uit, zodat jij hopelijk makkelijker kan kiezen! Je kan uiteraard ook beide wijnen bestellen en deze proeven.

Montes Alpha Chardonnay

De Chardonnay is een rijke en volle witte wijn. Hij is perfect in balans en rijp. De wijn heeft een tropische fruit smaak en zacht pitfruit tegenover frisse grapefruit. Daarnaast heeft de wijn kenmerken van toast, omdat hij gerijpt heeft op eiken vaten. De wijn heeft zachte aroma’s waardoor je het kan combineren met eindeloos veel gerechten. Kies bijvoorbeeld voor pasta met roomsaus, een kaasplank, kreeft, risotto of gegrilde vis.

Montes Alpha Carmenere

De Carmenere, de volle en krachtige rode wijn van oorsprong uit Chili. Carmenere is de druif waar Chili zo trots op is. Oorspronkelijk komt deze uit Bordeaux, maar werd in de jaren 90 uitgegroeid door de druifluis. Carmenere lijkt op merlot, maar heeft een herkenbare smaak van groene pepers. Deze mooie complexe wijn heeft aroma’s van peper, rode bessen, bramen, donkere chocolade, pruimen en vanille. Combineer deze heerlijke wijn met een goed rood stuk vlees of pastagerechten en je smelt van de smaak.

Montes Alpha Chardonnay
Montes Alpha Carmenere

Dé ideale cadeau om te geven (en stiekem ook om te krijgen)

De Montes Alpha als cadeau doen? Dat kan nooit mis gaan! Deze heerlijke wijn kunnen wij met onze diverse cadeauverpakkingen voor je inpakken, zodat jij iemand kan verrassen. Liever andere wijn als cadeau doen? Neem een kijkje op de cadeaupagina. Hier vind je een groot assortiment met al samengestelde cadeaus waar je uit kan kiezen. Toch een persoonlijk cadeau geven? Met Cadeautje van de Wijn kan je dit helemaal zelf samenstellen. Kortom, bij Heeren van de Wijn is alles mogelijk!

Wil je nog meer weten?

Stel gerust jouw vraag per mail aan ons via info@heerenvandewijn.nl of bel ons op 0318-514900.
Of ga terug naar onze klantenservice voor andere onderwerpen.