Alles over onze heerlijke Roemeense wijn

Roemenië is een land met een rijke geschiedenis en is gelegen in het hart van Europa. Het staat op de kaart als een opkomende speler in de wereld van wijn. Met een rijke traditie die teruggaat tot duizenden jaren geleden, heeft het land een bloeiende wijnindustrie die de aandacht trekt van menig wijnliefhebbers. Bij Heeren van de Wijn richten wij ons op de beste selectie van Roemeense wijn.

VOL EN KRACHTIG

Wijnen uit Roemenië

  De geschiedenis van Roemeense wijn

  De geschiedenis van de Roemeense wijnbouw is een verhaal van invloeden en uitdagingen door de eeuwen heen. De wijnbouw kende hoogte- en dieptepunten.  Verschillende culturen voegde elementen en brachten kennis mee. Zo namen de Saksen hun eigen druivensoort mee die nog steeds voorkomen in het land. De Franse makers namen hun expertise en wijnstokken mee, terwijl Hongaarse invloeden de stempel drukten met hun eigen druivenrassen.

  Roemenië werd niet gespaard door de druifluis. Dit leidde tot het herplanten van wijngaarden met internationale erkende druivenrassen zoals Pinot Noir, Cabernet Sauvignon, Merlot, Chardonnay en Sauvignon Blanc. De 20ste eeuw bracht ook uitdagingen met zich mee. Een periode van verval waarbij kwantiteit boven kwaliteit kwam te staan. Echter, na 1989 begon een nieuw hoofdstuk voor de industrie. De wijngaarden werden weer aan de oorspronkelijke eigenaren gegeven. Dit zorgde ervoor dat de kwaliteit gestaag groeide. Hoewel er nog een weg te gaan is, toont Roemenië als wijnland veel potentie.

  De druiven uit Roemenië

  Het land kent een diversiteit aan druivensoorten, waarvan enkele internationaal bekend zijn. De selectie zal zeker in de smaak vallen bij wijnliefhebbers. Zo bevat de Merlot de zachte texturen en rijke smaken van rijp fruit. De Pinot Grigio, die bekend staat om zijn verfrissende karakter met tonen van appel, perzik en citrus. Daarnaast biedt Pinot Noir een elegante structuur met aroma’s van rood fruit, terwijl de Sauvignon blanc een verfrissende smaak bevat. De selectie van Roemeense wijn belooft een rijke smaak sensatie die zeker gewaard zullen worden.

  Beste wijnen uit Roemenië

  Rode wijn uit Roemenië

  Roemenië staat hoog aangeschreven als het gaat om de rode wijnen. De selectie wijnen uit dit land beloven een heerlijke smaak ervaring voor wijnliefhebbers. Of je nu van de subtiele Pinot Noir houdt, of van de volle en soepele smaak van een Merlot, elke fles biedt een unieke ervaring. Laat je verrassen door de selectie van Roemeense wijnen.

  Roemeense witte wijn

  Naast de rode wijnen, is er voor de witte wijn liefhebbers ook een heerlijke selectie. De wijnen staan bekend om de verfijning en frisheid. Of je nu kiest voor de levendige smaken van de Sauvignon Blanc, of de lichte, fruitige tonen van de Pinot Grigio, elke fles zal je niet teleurstellen. Ontdek en geniet van de selectie van Heeren Van De Wijn.

  Wijn en spijs: wat eet je bij Roemeense wijn?

  Het is bekend dat wijn en spijs zorgt voor een harmonie of juist kan zorgen voor een interessant contrast. De rode wijnen passen perfect bij een steak of hartige kazen en de witte wijnen bij zeevruchten. Kies een wijn dat past bij jouw voorkeuren en match dat aan een gerecht dat zorgt voor een balans. Neem een kijkje in de winkel van Heeren Van De Wijn of neem een bezoek aan onze webshop.

  Wil je nog meer weten?

  Stel gerust jouw vraag per mail aan ons via info@heerenvandewijn.nl of bel ons op 0318-514900.
  Of ga naar onze klantenservice voor andere onderwerpen.