zolla primitivo

Zin in rode wijn? Bij Heeren van de Wijn hebben we een ruim assortiment van rode wijnen, maar de Zolla Primitivo is wel heel speciaal! Deze heerlijke krachtige rode wijn uit Italië past bij iedere gelegenheid en is ideaal om te serveren. Wij hebben ook andere soorten primitivo wijnen. Kies bijvoorbeeld voor de Gran Sasso Primitivo of I Muri Primitivo. Toch liever een andere soort wijn bestellen? Bekijk dan onze webshop en laat je inspireren. Kortom, genoeg keuze! 

Afkomst

De heerlijke Zolla Primitivo Di Manduria is afkomstig van het jonge bedrijf Farnese Vini. In korte tijd is hij uitgegroeid tot één van de top exporteurs in Zuid-Italië. Puglia, ook wel de hak van de Italiaanse laars genoemd. De invloed van de zee is hier erg dominant. Bovendien zit de bodem vol krijgt en kalk, maar ook veel fossiele schelpjesrestanten. Verder is de regio erg warm en er wordt steeds meer waarde gehecht aan kwaliteit in plaats van kwantiteit. 

De Zolla Primitivo is gemaakt van 100% primitieve uit het gebied Manduria. Dit gebied staat bekend als de beste herkomst voor primitivo druiven. De wijn heeft een intens rode kleur en een heerlijke geur van kersen en bramen. Een mooi structuur waardoor het wegsmelt in je mond.

Het lekkerste cadeau om te geven (en stiekem ook om te krijgen)

Rode wijn als cadeau doen? Met de Zolla Primitivo kan het niet verkeerd gaan. Het is de ideale cadeau om bijvoorbeeld te geven aan je partner, als relatiegeschenk of aan vrienden. Wij hebben op onze webshop speciale cadeaus die al samengesteld zijn. Hiervoor hoef jij alleen één ideale cadeau uit te kiezen. Toch liever je eigen cadeau samenstellen? Dat kan ook! Met Cadeautje van de Wijn heb jij gegarandeerd een origineel cadeau!

zolla primitivo

Heeren van de Wijn: voor echte liefhebbers

Sinds 2001 is Heeren van de Wijn met liefde en passie bezig om de beste wijn aan te bieden. Dit doen wij aan de horeca en onze klanten. De kwaliteit proberen wij zo goed mogelijk te waarborgen, daarom importeren we de meeste wijnen zelf uit Europa. Bovendien werken we samen met collega importeurs en hebben ook regelmatig contact.

Meer weten?

Stel gerust jouw vraag per mail aan ons via info@heerenvandewijn.nl of bel ons op 0318-514900.
Of ga terug naar onze klantenservice voor andere onderwerpen.