Besserat de Bellefon Gastronomy Grand Prix

Op maandag 6 oktober dagen wij de top van de Nederlandse gastronomie uit. De culinaire uitdaging vindt plaats in de historische ambiance van de stallen van Paleis het Loo. Welk duo durft de uitdaging aan te gaan om de meest indrukwekkende wijn-spijs combinaties te creëren en te presenteren met de verfijnde champagnes van Besserat de Bellefon?

De gerechten worden geproefd en beoordeeld door een hooggewaardeerde jury. Het duo van chef en sommelier dat de ultieme harmonie weet te bereiken, zal worden bekroond met de eervolle titel van winnaar van de allereerste Besserat de Bellefon Gastronomy Grand Prix 2025.

BESSERAT-4

"EEN CULINAIRE STRIJD WAAR CREATIVITEIT EN CHAMPAGNE SAMEN SCHITTEREN"

Gironde_4

Deelnemersinformatie

Voor wie?
Gaan jullie de uitdaging aan en voldoe je aan onderstaande criteria? Meld je dan aan!

  • Per restaurant mag er één duo deelnemen, bestaande uit een chef kok en sommelier die minimaal 24 uur werkzaam zijn in het bedrijf.
  • Jullie spreken de Nederlandse of Engelse taal en zijn minimaal 18 jaar oud.
  • Jullie restaurant heeft een vermelding in de Michelin Gids, Gault Millau, Alliance Gastronomique of Lekker500.

Wat kun je winnen?
De gerechten worden beoordeeld op smaak, presentatie, originaliteit en de harmonie met de gekozen champagne. Het restaurant dat erin slaagt om de jury te overtuigen met de meest verfijnde en gebalanceerde combinaties zal als winnaar worden uitgeroepen en ontvangt een uniek verblijf bij Besserat de Bellefon in Epernay inclusief een overnachting. Daarnaast dragen jullie de eervolle titel van winnaar van dit exclusieve evenement.

Over Besserat de Bellefon

Met trot presenteren wij ons champagnehuis Besserat de Bellefon. Besserat de Bellefon is een boutique champagnehuis van hostaande kwailtiet. Prachtige, verfijnde champagnes met een frisse en maritieme uitstraling, zelfs een tikje uitdagend. De champagne is al heel lang en klassieke topper en zorgt voor een ware lofzang voor de zintuigen!

Het champagnehuis maakt al sinds 1843 champagne. Wanneer in 1920 Yvonne de Meric de Bellefon trouwt met Edmond Besserat, voegde men de namen samen en werd het huis als Besserat de Bellefon een feit. Rond 1930 was Edmond samen met de manager van het befaamde La Samaritaine Paris, deze gaf aan op zoek te zijn naar een hoog gastronomisch inzetbare champagne met een romige smaak. Als Besserat de Bellefon deze kon creëren bestelde ze wel 1.000 flessen in plaats van 100, de rest is geschiedenis. Anno nu is oenoloog en keldermeester Cédric Thiébault degene die de verfijnde stijl nog altijd weet te waarborgen.

paleishetloo

Praktische informatie

Datum: Maandag 6 oktober 2025
Tijd: 12.00 – 18.00

..

Veelgestelde vragen

Schakel titel

Toggle content goes here, click edit button to change this text.

Locatie

Paleis het Loo 
Koninklijk Park 16
7315 JA, Apeldoorn

besserat_opening