Verdejo wijn, lekker fris en aromatisch van smaak

De afgelopen jaren is witte wijn van de Verdejo druif steeds geliefder geworden onder wijnliefhebbers. Verdejo wijn heeft een frisse, herkenbare smaak en is een zeer goed alternatief voor wijnen als Sauvignon Blanc of Grüner Veltliner. Als meestgebruikte witte druivensoort in Spanje is de Verdejo uitgegroeid tot de nationale trots en dat is niet voor niets: in het Spaanse Rueda gebied vind je de beste Verdejo wijnen. Dus ben je op zoek naar een frisse wijn vol fruitige smaken? Met een Verdejo zit je altijd goed. Proost! 

VAN VOL GERIJPT EN BOTERZACHT TOT FRIS EN FRUITIG

Verdejo bij de Heeren

  Nius Verdejo

  9,95
  Nius Verdejo, een heerlijke frisse fruitige wijn uit de Rueda! Nederlandse wijnmaker Rudolph Nipius Sinds 2003 worden de wijnen op

  Finca La Carrasca Blanco

  5,95
  De familie Lozano verbouwt al sinds 1853 druiven in La Mancha, in 1920 werd een eigen wijnmakerij aan de bodega

  Silga Verdejo

  7,60
  Het park in? Festival of naar vrienden in de tuin om te chillen? Neem een flesje Silga mee! Wijnmaken is

  Bodega Ademan Verdejo

  11,64
  Bodega y Vinedos Maires ontstond in 2015 toen twee neven besloten om het wijnmaken weer op te pakken zoals hun

  Finca Lassira Blanco

  5,95
  Bodegas Tempore is één familie van vier generaties ervaring en kennis om op een nieuwe manier wijn te begrijpen. Terroir,

  Aldea 0.0 Verdejo

  6,95
  Spaanse droge witte wijn zonder alcohol afkomstig van de Verdejo druif. De wijn is helder met een licht stro-gele kleur,

  Verdejo, een wijn uit Rueda

  Hoewel vandaag de dag de Verdejo en Rueda onlosmakelijk met elkaar zijn verbonden, komt de druif oorspronkelijk niet uit Spanje. De Verdejo groeide als eerst in Noord-Afrika. Het verhaal gaat dat de druif vervolgens door de Noord-Afrikanen is meegenomen naar Spanje. Wat dat betreft is het Spaanse klimaat perfect voor de Verdejo. De druif kan namelijk goed tegen droogte en doet het goed op een kalksteen- of kleibodem. Vanwege de gevoeligheid voor zuurstof wordt de druif ‘s nachts geoogst. Zodra het koeler is wordt de druif geplukt en zo snel mogelijk geperst. Het gaat hier met name om jonge druiven, gezien deze frisse fruitigheid en een goede zuurgraad bevatten.

  Karakteristieke Verdejo wijn

  Kies je voor de Verdejo, dan kun je zomerse aroma’s als appel, peer en citrus verwachten. Vaak zijn er ook tonen van bloemen en kruiden aanwezig. Hierdoor is de smaak licht, zacht-kruidig en enigszins bitter. Wordt de wijn op eikenhout gerijpt, dan proef je een vollere smaak en textuur. Hierbij kan de drank licht rokerig zijn met tonen van noten, amandel en honing.

  Hoewel de druif in zijn eentje genoeg kracht, body en balans heeft om een mooie en volwaardige wijn voort te bergen, wordt de Verdejo ook weleens geblend met de Sauvignon Blanc om extra frisheid te creëren. Dit maakt het de perfecte wijn om te drinken op het terras.

  Pinot grigio bestellen bij de Heeren

  Borrelen met Verdejo

  Om wat voor gelegenheid het ook gaat, het openen van een Verdejo is altijd een goed idee! Logisch dus dat deze mooie wijn is terug te vinden in diverse wijnpakketten! Zo zit de Nius Verdejo zowel in ons proefpakket Nius als het Spaanse borrelpakket. Ieder jaar wordt er een nieuwe blend samengesteld, maar het grootste gedeelte van de wijn bestaat ieder jaar grotendeels uit Verdejo en wordt aangevuld met Sauvignon Blanc. Kies je voor ons houtgelagerde proefpakket, dan kun je onder meer genieten van de Ademan Verdejo, gemaakt van 100% Verdejo en met aroma’s van geroosterde kruiden en venkel.

  LAAT JE VERRASSEN

  Wijnpakketten met Verdejo

  Borrelpakket Spanje

  42,00
  Een heer-lijk borrelpakket met de Spaanse Nius Verdejo en Zinio Crianza. In het pakket vind je ook een stukje kaas,

  Proefpakket Houtgelagerd

  73,95
  Dit pakket bestaat uit echte krachtpatsers! Zes heerlijke wijnen die allemaal houtlagering hebben gehad. Dit zorgt voor een mooie, volle

  Wat eet je bij Verdejo?

  Hoewel een Verdejo uitstekend op zichzelf gedronken kan worden, is het de ideale wijn om te drinken bij een borrel. Maar de drank is ook absoluut goed te combineren met veel andere gerechten. De meeste Verdejo wijnen passen erg goed bij kip en citroen. Wat dacht je bijvoorbeeld van een stuk kip met geroosterde groenten? Lekker voor bij de barbecue. Heb je een wat langere gerijpte Verdejo, dan is een romig gericht meer geschikt, zoals een varkenskarbonade met een romige saus. Ook tapas, schaal- en schelpdieren, pastagerechten en salades gaan goed samen met deze druif.

  Wil je nog meer weten?

  Stel gerust jouw vraag per mail aan ons via info@heerenvandewijn.nl of bel ons op 0318-514900.
  Of ga terug naar onze klantenservice voor andere onderwerpen.