Wijnwinkel & Proeflokaal 0318-514900

Bezig met laden…

Cadeaubon |Klantenservice | Mijn account

Verfijnopties

Vind jouw product

Gekozen verfijning:

Land

Wijnstreek

Druivenras

Merk

Prijs

Smaakprofiel

Mousserende wijn 3 producten

Cava Rosé on The Rocks

Cava Rosé on The Rocks

4.5 2 recensie(s)

Land: Spanje
Wijnstreek: Penedès
Merk: Pere Ventura
Druivensoort: Trepat

Deze Cava Cocktail van Pere Ventura is half zoet en zacht van smaak. Verfijnd rood fruit en de elegante bubbel van de Cava geven een aangename mix in je glas. Neem een groot glas, vul deze met ijsblokjes, limoen schijfjes, ananas en een rasp van gember. Schenk hier de rosé op en vul af met 1/5 e ice tea green. Uiteraard kun je deze rosé ook on the rocks drinken. Een echte door drinker op feesten. Meer over deze wijn

17,95 Op voorraad

fles(sen) toevoegen aan winkelwagen Binnen 2-3 werkdagen in huis

Cava White on The Rocks

Cava White on The Rocks

4 2 recensie(s)

Land: Spanje
Wijnstreek: Penedès
Merk: Pere Ventura
Druivensoort: Trepat

Deze Cava Cocktail van Pere Ventura is half zoet en zacht van smaak. Verfijnd wit fruit en de elegante bubbel van de Cava geven een aangename mix in je glas. Neem een groot glas, vul deze met ijsblokjes, limoen schijfjes, rood fruit zoals verse aardbeien, framboos en verse mint.Schenk hier de witte half zoete bubbels van Pere Ventura op en geniet van je cava cocktail. Uiteraard kun je deze zacht zoete cava ook on the rocks drinken. Geef je een feestje? verwen je gasten met deze cocktail! Meer over deze wijn

17,95 Op voorraad

fles(sen) toevoegen aan winkelwagen Binnen 2-3 werkdagen in huis

Cava Masia de la Luz seco rosé

Cava Masia de la Luz seco rosé

5 1 recensie(s)

Land: Spanje
Wijnstreek: Penedès
Merk: Pere Ventura
Druivensoort: Trepat

Prachtige zalmroze Cava van het wijnhuis Pere Venture. Gemaakt van het authentieke Spaanse druivenras Trepat, uit de D.O. Conca de Barberà. Dit blauwe druivenras wordt ook wel gebruikt voor stille witte wijnen, maar in deze Cava is de hele druif, inclusief het schilletje, ingezet om de prachtige kleur en smaak te verkrijgen. Deze Cava heeft een minimale rijping van 9 maanden op de lie gehad, dit geeft de smaak mooi diepte en lengte geeft. Gastronomisch perfect inzetbaar. Meer over deze wijn

7,95 Op voorraad

fles(sen) toevoegen aan winkelwagen Binnen 2-3 werkdagen in huis

Mousserende wijn is heerlijk en kan super voordelig zijn ! De méthode traditionnelle wordt gebruikt om champagne of andere mousserende wijnen te maken. Ze heeft tot doel een gisting van wijn in de fles te laten plaatsvinden, waardoor deze mousserend wordt. Daartoe worden verschillende wijnen tot een proto-champagne geassembleerd (de coupage). Vervolgens wordt deze proto-mousserende wijn op fles getrokken en wordt aan de proto-mousserende wijn een mengsel van in wijn opgeloste rietsuiker, eventueel citroenzuur en wat extra gist, toegevoegd de zogenaamde liqueur de tirage. De voornoemde handelingen resulteren in een tweede gisting op de fles. Tijdens de tweede gisting, de prise de mousse, kan de druk in de fles oplopen tot 5 à 6 bar. Dit proces vindt plaats in zeer koele kelders gedurende de wettelijk voorgeschreven 60 dagen. Aansluitend worden de flessen enige tijd met de hals naar beneden opgelegd. Gedurende deze tijd worden ze regelmatig een slag gedraaid. Hetzij met de hand, hetzij machinaal, dit noemt men remuage. Hierdoor zakt het bezinksel van de tweede gisting in de hals van de fles. Om dit bezinksel te verwijderen bevriest men de hals om vervolgens de tijdelijke afsluiting te verwijderen, dit noemt men dégorgement. De in de extra sterk uitgevoerde fles opgebouwde druk zorgt ervoor dat het bevroren bezinksel, en een klein beetje mousserende wijn, er uit schiet. De fles wordt daarop weer aangevuld met wijn en afhankelijk van de gewenste zoetheid van de mousserende wijn, voor een tweede keer voorzien van een bepaalde hoeveelheid in mousserende wijn opgeloste suiker, de liqueur d'expédition. Dan wordt de definitieve kurk op de fles geplaatst en wordt de mousserende wijn opnieuw opgelegd. Tijdens deze laatste opleggingsperiode wordt gecontroleerd of er geen derde (ongewenste) gisting optreedt. Mousserende wijn of in de volksmond ook wel bubbels of schuimwijn is wijn, waarin zich koolzuurgas bevindt. Hoewel de meeste mousserende wijnen witte wijnen zijn, bestaan er ook mousserende varianten van roséwijn en rode wijn. Er is heel veel verschil in kwaliteit. Ook de zoetheid kan variëren van droog tot zoet. In de meeste landen waar wijn wordt gemaakt, wordt ook een mousserende wijn gemaakt, vaak met verschillende kleuren, typen en smaken. Een fles mousserende wijn moet rustig open worden gemaakt, zie het ontkurken van champagne, anders verdwijnt het koolzuur snel uit de wijn. Meer over mousserende wijn Champagne is een mousserende wijn, die wordt geproduceerd in het gelijknamige gebied, la Champagne in Frankrijk. Mousserende wijn uit dit gebied mag uitsluitend Champagne worden genoemd. Hierbuiten mag dit nooit. Komt de bubbel uit bijvoorbeeld de Penedès in Spanje (net onder Barcelona) dan heet deze mousserende wijn Cava. Een heerlijk alternatief voor de vaak veel duurdere Champagne, en vaak net zo lekker of lekkerder...

Bij Heeren van de Wijn koop je vertrouwd en veilig:

iDeal logo MasterCard en VISA logo's Wijnwinkel van het jaar logo Geen 18? Geen druppel logo