Wijnwinkel & Proeflokaal 0318-514900

Bezig met laden…

Cadeaubon |Klantenservice | Mijn account

Verfijnopties

Vind jouw product

Gekozen verfijning:

Land

Wijnstreek

Druivenras

Prijs

Merk

Smaakprofiel

Mousserende wijn 5 producten

Cava Pere Ventura Tresor Magnum

Cava Pere Ventura Tresor Magnum

Land: Spanje
Wijnstreek: Penedès
Merk: Pere Ventura
Druivensoort: Xarel Lo

Spaanse Top Cava Aan de Cava's worden jaarlijks vele internationale onderscheidingen en awards toegekend. Karaktervolle doch toegankelijke en fris gemaakte wijnen met een unieke en luxe uitstraling. Er wordt gebruik gemaakt van typisch Catalaanse druivensoorten Xarello, Parellada en Macabeo. Een deel van de wijnen ondergaat houtlagering in wijnvaten van 225 liter. Daarna geschiedt een fleslagering van 15 tot 60 maanden, minstens een half jaar langer dan wettelijk vereist. Meer over deze wijn

29,95 Op voorraad

fles(sen) toevoegen aan winkelwagen Binnen 2-3 werkdagen in huis

Cava Pere Ventura Maria del Mar

Cava Pere Ventura Maria del Mar

Land: Spanje
Wijnstreek: Penedès
Merk: Pere Ventura
Druivensoort: Xarel Lo

Spaanse Top Cava Aan de Cava's worden jaarlijks vele internationale onderscheidingen en awards toegekend. Karaktervolle doch toegankelijke en fris gemaakte wijnen met een unieke en luxe uitstraling. Er wordt gebruik gemaakt van typisch Catalaanse druivensoorten Xarello, Parellada en Macabeo. Een deel van de wijnen ondergaat houtlagering in wijnvaten van 225 liter. Daarna geschiedt een fleslagering van 15 tot 60 maanden, minstens een half jaar langer dan wettelijk vereist. Meer over deze wijn

15,95 Op voorraad

fles(sen) toevoegen aan winkelwagen Binnen 2-3 werkdagen in huis

Cava Pere Ventura Vintage in coffret

Cava Pere Ventura Vintage in coffret

Land: Spanje
Wijnstreek: Penedès
Merk: Pere Ventura
Druivensoort: Xarel Lo

Spaanse Top Cava Aan de Cava's worden jaarlijks vele internationale onderscheidingen en awards toegekend. Karaktervolle doch toegankelijke en fris gemaakte wijnen met een unieke en luxe uitstraling. Er wordt gebruik gemaakt van typisch Catalaanse druivensoorten Xarello, Parellada en Macabeo. Een deel van de wijnen ondergaat houtlagering in wijnvaten van 225 liter. Daarna geschiedt een fleslagering van 15 tot 60 maanden, minstens een half jaar langer dan wettelijk vereist. Meer over deze wijn

39,95 Op voorraad

fles(sen) toevoegen aan winkelwagen Binnen 2-3 werkdagen in huis

Cava Masia de la Luz Brut

Cava Masia de la Luz Brut

4.65 3 recensie(s)

Land: Spanje
Wijnstreek: Penedès
Merk: Pere Ventura
Druivensoort: Xarel Lo

Onze heerlijke Cava Masia de la Luz, bij het inschenken van het glas zie je de bubbeltjes als een parelsnoer naar boven komen, dit geeft al gelijk een blij gevoel! De Cava heeft minimaal 9 maanden in de kelders van het wijnhuis Pere Venture gelegen om sprankelend fris naar buiten te komen. Fris groen appeltje, fijne citrus en mooie tonen van de lichte hout opvoeding, een subtiele honingtoets als afsluiting in de afdronk. Deze Cava is een geweldige start voor een feestje, maar doe eens gek en drink hem lekker door. Wist je dat Cava ook een heerlijke begeleider is van kruidige gerechten. Ik zeg Salud! Cava wordt gemaakt van de druiven macabeo, parrelada en xarel-lo gemaakt, een enkele ook nog met chardonnay. Een assemblage van de basiswijn wordt met grote geheimzinnigheid van de keldermeester gemaakt. Na de assemblage volgt een opleg op fles van minimaal 9 maanden, hier geschiedt een tweede gisting op fles. Net als in Champagne, Saumur of Limoux ontstaat er een fijne structuur van belletjes op fles. Na het mechanisch of handmatig opschudden van de fles, zodat het dode gistmateriaal naar de fles van de hals zakt, worden de flessen gedompeld in een bad met zoutoplossing om het bezinksel te laten bevriezen. Na openen van de fles schiet het propje bezinksel onder de druk uit de fles. De heldere wijn wordt afgevuld met en likeur en voorzien van kurk met muselet. Klaar om van te genieten! Meer dan 90% van Cava komt uit de streek Penedes, Spanje heeft nog een paar andere streken waar de D.O. Cava gebruikt mag worden, hiermee is het de enige D.O. die niet verbonden is aan één streek. Meer over deze wijn

7,95 Op voorraad

fles(sen) toevoegen aan winkelwagen Binnen 2-3 werkdagen in huis

Cava Pere Ventura Tresor

Cava Pere Ventura Tresor

Land: Spanje
Wijnstreek: Penedès
Merk: Pere Ventura
Druivensoort: Xarel Lo

Spaanse Top Cava Aan de Cava's worden jaarlijks vele internationale onderscheidingen en awards toegekend. Karaktervolle doch toegankelijke en fris gemaakte wijnen met een unieke en luxe uitstraling. Er wordt gebruik gemaakt van typisch Catalaanse druivensoorten Xarello, Parellada en Macabeo. Een deel van de wijnen ondergaat houtlagering in wijnvaten van 225 liter. Daarna geschiedt een fleslagering van 15 tot 60 maanden, minstens een half jaar langer dan wettelijk vereist. Meer over deze wijn

13,50 Op voorraad

fles(sen) toevoegen aan winkelwagen Binnen 2-3 werkdagen in huis

Mousserende wijn is heerlijk en kan super voordelig zijn ! De méthode traditionnelle wordt gebruikt om champagne of andere mousserende wijnen te maken. Ze heeft tot doel een gisting van wijn in de fles te laten plaatsvinden, waardoor deze mousserend wordt. Daartoe worden verschillende wijnen tot een proto-champagne geassembleerd (de coupage). Vervolgens wordt deze proto-mousserende wijn op fles getrokken en wordt aan de proto-mousserende wijn een mengsel van in wijn opgeloste rietsuiker, eventueel citroenzuur en wat extra gist, toegevoegd de zogenaamde liqueur de tirage. De voornoemde handelingen resulteren in een tweede gisting op de fles. Tijdens de tweede gisting, de prise de mousse, kan de druk in de fles oplopen tot 5 à 6 bar. Dit proces vindt plaats in zeer koele kelders gedurende de wettelijk voorgeschreven 60 dagen. Aansluitend worden de flessen enige tijd met de hals naar beneden opgelegd. Gedurende deze tijd worden ze regelmatig een slag gedraaid. Hetzij met de hand, hetzij machinaal, dit noemt men remuage. Hierdoor zakt het bezinksel van de tweede gisting in de hals van de fles. Om dit bezinksel te verwijderen bevriest men de hals om vervolgens de tijdelijke afsluiting te verwijderen, dit noemt men dégorgement. De in de extra sterk uitgevoerde fles opgebouwde druk zorgt ervoor dat het bevroren bezinksel, en een klein beetje mousserende wijn, er uit schiet. De fles wordt daarop weer aangevuld met wijn en afhankelijk van de gewenste zoetheid van de mousserende wijn, voor een tweede keer voorzien van een bepaalde hoeveelheid in mousserende wijn opgeloste suiker, de liqueur d'expédition. Dan wordt de definitieve kurk op de fles geplaatst en wordt de mousserende wijn opnieuw opgelegd. Tijdens deze laatste opleggingsperiode wordt gecontroleerd of er geen derde (ongewenste) gisting optreedt. Mousserende wijn of in de volksmond ook wel bubbels of schuimwijn is wijn, waarin zich koolzuurgas bevindt. Hoewel de meeste mousserende wijnen witte wijnen zijn, bestaan er ook mousserende varianten van roséwijn en rode wijn. Er is heel veel verschil in kwaliteit. Ook de zoetheid kan variëren van droog tot zoet. In de meeste landen waar wijn wordt gemaakt, wordt ook een mousserende wijn gemaakt, vaak met verschillende kleuren, typen en smaken. Een fles mousserende wijn moet rustig open worden gemaakt, zie het ontkurken van champagne, anders verdwijnt het koolzuur snel uit de wijn. Meer over mousserende wijn Champagne is een mousserende wijn, die wordt geproduceerd in het gelijknamige gebied, la Champagne in Frankrijk. Mousserende wijn uit dit gebied mag uitsluitend Champagne worden genoemd. Hierbuiten mag dit nooit. Komt de bubbel uit bijvoorbeeld de Penedès in Spanje (net onder Barcelona) dan heet deze mousserende wijn Cava. Een heerlijk alternatief voor de vaak veel duurdere Champagne, en vaak net zo lekker of lekkerder...

Bij Heeren van de Wijn koop je vertrouwd en veilig:

iDeal logo MasterCard en VISA logo's Wijnwinkel van het jaar logo Geen 18? Geen druppel logo