Wijnwinkel & Proeflokaal 0318-514900

Bezig met laden…

Cadeaubon |Klantenservice | Mijn account

Verfijnopties

Vind jouw product

Gekozen verfijning:

Land

Wijnstreek

Druivenras

Merk

Prijs

Smaakprofiel

Rode wijn 1 product

I Muri Negroamaro

I Muri Negroamaro

Land: Italië
Wijnstreek: Puglia
Merk: I-Muri
Druivensoort: Negroamaro

Deze wijn is afkomstig van het jonge bedrijf Farnese Vini, dat in korte tijd is uitgegroeid tot één van de top exporteurs in Zuid-Italië. Puglia is de hak van de Italiaanse laars, de invloed van de zee is hier erg dominant. De bodem zit vol krijt en kalk, maar ook veel fossiele schelpjesrestanten. De Negroamaro is hier de koning van de druiven en ongeveer 65% van de wijngaarden staat ermee aangeplant. De naam staat voor de druif, de bijna zwarte kleur, negro en het aangename bittertje in de afdronk, amaro, welke perfect de fruitigheid compenseert. Meer over deze wijn

6,95 Op voorraad

fles(sen) toevoegen aan winkelwagen Binnen 2-3 werkdagen in huis

Goede rode wijn kopen doet u bij Heeren van de Wijn

Wilt u een goede rode wijn kopen voor bij het diner? Of als u 's avonds samen met vrienden zit? Dan heeft u bij ons de keuze uit een ruim assortiment van diverse rode wijnen. U kunt een selectie maken op diverse criteria, zoals wijnstreken, landen, merken en smaakprofielen. Kies bijvoorbeeld voor een wijn met een volle, krachtige smaak of juist voor een lichte soort. Graag vertellen wij u meer over rode wijn.

Het maken van rode wijn

Rode wijn is een soort dat al jaren lang veel wordt gedronken in ons land. Rode wijn wordt gemaakt van het sap van blauwe druiven. Nadat de druiven zijn geplukt, wordt er bepaald of de steeltjes of delen hiervan mee worden gegist. De steeltjes bevatten tannine, die een extra bittere smaak kan geven aan de wijn. Tannine is nodig om de wijnen langer te kunnen laten liggen en ze kracht mee te kunnen geven. Een goede rode wijn van kwaliteit komt zo beter in balans. Als de gekneusde druiven in de gistkuip in aanraking komen met de gistcellen, start een gistproces (fermentatie) waarbij de suikers in de druiven omgezet worden in alcohol. Dit klinkt nogal logisch, maar het proces kent een flink aantal varianten. De wijnmaker van een echt grote rode wijn moet dan ook zeer bedreven en talentvol zijn. Meer weten over rode wijn? Lees dan direct verder.

Echte kwaliteit van goede rode wijn

De kwaliteit van goede rode wijn begint al bij het terroir (de ondergrond en de omstandigheden). Wat hierna van belang wordt, is de oogst. Zo hebben de druiven die met de hand zijn geplukt de meeste kwaliteit, omdat je op sorteertafel onrijpe en rotte druiven en andere dingen die er niet in thuishoren, zoals steentjes, bladeren en takjes, gedetailleerder kan verwijderen. Vooral voor rode wijn is dit onderdeel belangrijk, omdat tijdens de gisting het sap continu in contact is met de schillen en pitten van de druiven. Wanneer dit niet gebeurt, bestaat er een kans op bijsmaken in de rode wijn die niet wenselijk zijn. Door handmatig te oogsten en zoveel mogelijk van die troep eruit te filteren voordat het gistingsproces start, ontstaat er een meest zuivere wijn. Rode wijnen ontwikkelen zich verschillend. Zo zijn er rode wijnen die rusten op rvs tanks of betonnen kuipen. Veel rode wijnen van hoge kwaliteit rusten op eiken houten vaten. De allerbeste wijnen rusten hierna nog geruime tijd op de fles, voordat ze naar ons komen en wij ze aan jullie kunnen verkopen.

Wij adviseren u graag bij het kopen van een goede rode wijn

Wilt u een rode wijn kopen en wilt u graag advies? Neem dan telefonisch contact met ons op via 0318 - 514 900. Wij adviseren u graag bij het kiezen van de juiste wijn.

Bij Heeren van de Wijn koop je vertrouwd en veilig:

iDeal logo MasterCard en VISA logo's Wijnwinkel van het jaar logo Geen 18? Geen druppel logo