Perdeberg Cellar is een mooi huis met kwalitatief zeer goede wijnen. Door de ruimte bezitten ze veel diverse microklimaten en verschillende bodemtypen, dit komt de wijn zeer ten goede. De druiven worden veelal met de hand geplukt in kleine kratjes, authentiek gebruik van houten vaten, moderne vinificatie systemen gecombineerd met de juiste kennis.
De Grenache stokken staan allemaal in het gebied van Piekenierskloof en hebben gemiddeld een leeftijd van 12 jaar. De bodem bestaat hier veelal uit zandsteen. De druiven groeien allemaal op een waterreservoir, wat de bodem aanlegt met de winterse regenbuien, hier wordt dus niet geïrrigeerd. Grenache Blanc heeft een sterk blad, welke heel goed de droogte aan kan en zich ideaal aanpast aan klimaten als deze.
De druiven worden gemiddeld rond half februari geoogst. Aangezien het hier dan hoog zomer is, gebeurd dit vroeg in de ochtend op het koelste moment van de dag. De druiven krijgen een lichte schilweking, waarna alleen het sap gebruikt wordt wat uit de druiven zelf loopt. Hiermee vermijd je bittere stoffen uit schil of pitten en heb je een hoge kwaliteit aan zuiver sap.
De wijn heeft een heerlijk delicaat aroma, witte peer, steenfruit en grapefruit domineren het glas. De wijn heeft een lange fruitige afdronk.
De Grenache Blanc past heel goed bij iets pittigere gerechten, maar ook goed bij een gerecht met grote garnalen of gevogelte.