De geschiedenis van de Delaforce familie is tot wel 400 jaar geleden te traceren. Hun betrokkenheid bij de Port industrie dateert uit 1834 toen John Fleurriet Delaforce voor één van zijn partners een nieuw Port bedrijf moest oprichten. In 1868 startte zijn zoon George Henry Delaforce zijn eigen wijnbedrijf: ‘The House of Delaforce’. Al snel groeide Delaforce uit tot één van de grootste Portbedrijven met verkopen in Duitsland, Frankrijk, Engeland, Ierland, Rusland, de Scandinavische landen en natuurlijk in Portugal. Tussen 1894 en 1906 waren zij zelfs hofleverancier voor het Portugese Koninklijk Huis.
De wijn wordt gefermenteerd in traditionele ‘lagars’, dit zijn grote stenen bakken waar vroeger (en op sommige plekken nog steeds) de druiven met blote voeten worden gestampt. Dit zorgt voor een betere extractie van de wijn met kracht en structuur. Door ‘autovinifiers’ krijgt de wijn meer elegantie en zachtheid, dit is een geautomatiseerd proces om Port te maken waarbij er gebruik gemaakt wordt van Co2 om druk op te bouwen en de most extra smaak mee te geven. Ook rijpt de port nog 20 jaar in eiken houten vaten.
Deze Port heeft intense aroma’s van noten, kers en karamel, dit zorgt voor een grote complexiteit. Hij heeft een perfecte balans tussen fruit en eiken hout dat een harmonieuze integratie van deze twee onthult.
Hij is weelderig in de mond met aanwezigheid van knapperige smaken van sinaasappeltaart en gekarameliseerde suiker. De levendige afdronk maakt deze Port helemaal af!