Ferrari is in 1902 opgericht door Giulio Ferrari met de droom om in de regio Trentino net zulke mooie mousserende wijnen te maken als in de Champagne. Giulio was een echte pionier, hij was een van de eerste die grote hoeveelheden Chardonnay aanplantte in Italië. Hij besteedde veel tijd en aandacht aan de kwaliteit van de wijnen. Inmiddels wordt het bedrijf geleid door Marcello, Matteo, Camilla en Allessandro. Zij besteden aandacht aan zowel traditie als innovatie en willen Ferrari over de hele wereld bekend staat als de Italiaanse Art of Living. Ook besteden zij veel aandacht aan de natuur, alle druiven worden geteeld op hoger gelegen wijngaarden en geteeld met behulp van duurzame landbouwmethoden.
De wijn heeft na vinificatie methode Tradionelle 36 maanden gerijpt op de gistcellen. De Maximum Brut is gemaakt van 100% Chardonnay. De wijn heeft een strogele kleur en tonen van rijp fruit, hazelnoot en brood. Een frisse bubbel met minerale tonen. Heel fijn aperitief of om bijvoorbeeld te schenken bij zeevruchten.