Endrizzi Serpaiolo

16,50

Land

Wijnstreek

Druivenras

,

,

Wijnhuis

Smaakprofiel

Wijn en spijs

,

Jaargang

Inhoud

Alcoholgehalte

Op voorraad

Artikelnummer: 13322 Categorie: Tags: , , , , , ,
Download pdf
Beschrijving

Deze topper uit Toscane laat een prachtig robijnrode kleur in het glas zien, aroma’s van kers en braam, kruidigheid en een vleugje tabak, tikje complex. De Serpaiolo wijn is levendig, sappig en rond met een goede afdronk. Lekker met een goed gevulde pasta of gebraden rood vlees.

Het wijnhuis Endrizzi is gelegen in San Michele all’Adige in Trentino en werd in 1855 opgericht door Angelo en Francesco Endrici. Een familie van vijf opvolgende generaties wijnproducenten met een constante creativiteit en ideeënstroom voortkomend uit ervaring en persoonlijke kracht, dit is Endrizzi. Anno nu zijn Lisa Maria en Daniele aan zet, dit doen zij nog samen met hun ouders en oom.  Tevens zijn zij ook een van de oudste en fijnste wijnhuizen in Trentino, Noord-Italië. 

Men startte met de cabernet- en merlot-druiven naast de traditionele teroldego en lagrein. Dit werd de basis voor de Masetto-lijn. Masetto is ook de naam van het historische gebouw en het omringende terroir, hier worden de beste druiven verbouwt voor de Masetto-lijn. In het jaar 1999 is Endrizzi een nieuw avontuur erbij gestart, in de Toscaanse Maremma. In de omgeving van Grosetto bevinden zich de wijngaarden die we nu kennen als Serpaia di Endrizzi. De bodem is rijk aan mineralen, er liepen grazende geiten en het zat vol slangen, serpaia! Hier ruik je ook de zee, waait de wind en brandt de zon, hier genieten druiven optimaal. Hier worden fascinerende wijnen gecreëerd, harmonieus, vol fruit en zeer innemend. De wijngaarden in de Maremma worden ook geheel zonder chemische bestrijdingsmiddelen bewerkt. Hier staat vooral de sangiovese druif aangeplant, daarnaast cabernet sauvignon en merlot, deze vormen de basis voor wijnen met temperament en energie uit het terroir. De Serpaiolo is een cuvée van de druivenrassen merlot, cabernet sauvignon en sangiovese. De druiven worden na de oogst, vergist in rvs-cuvées en vervolgens 8 maanden gerijpt in grote eiken vaten, waarna de rijping enkele maanden op fles wordt voltooid.

Extra informatie
Beoordelingen (0)
Verzending & Levering