Iava Montepulciano d’Abruzzo
De wijn heeft een robijnrode kleur met paarse tinten en een intense neus van rijp rood fruit, druiven en blauwe bessen. In de mond rijk, vol en droog, met fris rood fruit, aangename zuurgraad en een mooie balans. De afdronk is fris met een lichte, zwoele tint en smaakt naar meer.
Een wijn gemaakt van 100% Montepulciano. De druiven worden begin oktober met de hand geoogst. Na een gecontroleerde vergisting in roestvrijstalen tanks rijpt de wijn 8 maanden in RVS en enkele maanden op fles.
Famiglia Di Carlo, gevestigd in de provincie Chieti, is een familiebedrijf met een wijntraditie die teruggaat tot 1830. Als een van de eerste Italiaanse wijnhuizen werd het in 1991 volledig biologisch gecertificeerd. Hun wijnen dragen het label VignaMadre, symbool voor pure terroirexpressie en respect voor de natuur. De wijngaarden liggen in de Abruzzen, op heuvels nabij de Adriatische Zee, op klei- en kalkrijke bodems. Het familiebedrijf werkt biologisch en richt zich op karaktervolle, kwaliteitsvolle wijnen.
Het domein combineert traditie met innovatie. Ze werken met veganistische wijnen, sulfitvrije producties, fermentatie in amphora’s en een unieke bio-energetische aanpak waarbij chakra-kleuren en natuurlijke trillingen een rol spelen in de wijngaard.
Ook de wijnkelders zijn duurzaam gebouwd volgens bio-architectuur, met materialen en ruimtes die welzijn bevorderen, inclusief muziek- en kleurentherapie.
Famiglia Di Carlo staat voor ethische, duurzame en expressieve wijnen, die perfect de ziel van Abruzzo weerspiegelen.
Beoordelingen
Er zijn nog geen beoordelingen.