Het wijnhuis Corte Figaretto ligt in de Valpolicella streek, net boven Verona. Het wijnhuis wordt geleid door Mauro Bustaggi en zijn dochter en tevens oenoloog Sofia Bustaggi. De kwaliteit van de wijnen wordt gecreëerd in de wijngaard, gezonde druiven met een juiste balans tussen suikers, zuren en polyfenolen, zijn de basis. Het is een prachtig en onafhankelijk wijnhuis waar gewerkt wordt volgens oude traditie en moderne wijnbouw.
Valpolicella Superiore is gemaakt van de druivenrassen Corvina, Corvinone, Rondinella, Molinara en Oseleta, die met de hand worden geplukt. De wijngaarden van deze druiven zijn zeer kalkrijk en bevinden zich op heuvelachtige posities. De met de hand geoogste druiven worden geperst en in rvs-cuvée gebracht. Hier worden de gistende druiven dagelijks overgepompt en past men delestage toe. De wijn rijpt na de fermentatie 14 maanden op houten vaten. De Valpolicella Superiore van Corte Figaretto geeft een frisse indruk en bezit een aromatische complexiteit van rijpe kers en braam, maar ook salie en koffie. De wijn heeft een aanhoudende, maar verfijnde en elegante dronk en eindigt met een lang aanhoudende finale. De wijn past goed bij een stoofschotel als ossobuco of een stuk rijpe kaas.
De Ripasso is gemaakt op basis van de druiven Corvina, Corvinone en Rondinella die met de hand worden geplukt. De gekneusde druiven gaan in stalen tanks, waar dagelijks het sap van de wijn over de gekneusde druivenschillen gepompt wordt. In februari laat de wijnmaker de wijn, van de Ripasso, de druivenmost van de Amarone passeren voor een 2e gisting, wat hem behalve de naam Ripasso, ook bijzondere diepte in smaak geeft. Vervolgens rijpt de wijn 18 maanden in Franse eiken vaten en daarna nog 6 maanden op fles.
De druiven van deze Amarone Valpolicella ( Corvina, Corvinone en Rondinella) worden met de hand geplukt in de 3e week van oktober. De druiven worden op stromatten, 120 dagen, te drogen gelegd. 55% van het sap van de druiven verdwijnt hierdoor. Daarna gaan de druiven in stalen tanks waar dagelijks het sap van de wijn over de gekneusde druivenschillen gepompt worden. De wijn rijpt 24 maanden in Franse eiken vaten en vervolgens 6 maanden op fles. Deze Amarone is op en top genieten. Als de wijn nog jong is, even decanteren, dat maakt hem mooi open!