De eerste stokken van het wijnhuis zijn in 1840 aangeplant door Felipe Malte, de achste Marques de Vargas. De moderne winery is door de familie gebouwd in 1989.
Sinds 2015 is Ana Barrón de dame achter de wijnen van Marqués de Vargas, zij staat aan het hoofd van het wijnmakers-team. Daarnaast is Xavier Ausás adviseur in wijnbereiding bij zowel Marqués de Vargas en Conde de San Cristóbal.
Wijnbereiding en rijping
Na een grondige en zorgvuldige selectie op de wijngaard zelf van de beste druiven, komen de trossen binnen enkele minuten na het handmatig plukken in dozen van 12 kg in de koelkamers. Daar overnachten ze bij een uniforme temperatuur van 6-8oC alvorens de volgende dag handmatig te sorteren op de oogsttafel.
De wijn wordt gemaakt in tanks volgens een proces dat rekening houdt met elk bodemtype, waarbij alleen natuurlijke gisten worden gebruikt die uit de wijngaard zelf zijn geselecteerd.
De wijn wordt vervolgens maandenlang gerijpt in Franse eikenhouten vaten, geselecteerd uit de beste kuiperijen. Het fruit en de zachtheid van de tannines in de uiteindelijke blend bepalen de verschillende vattypes die in het rijpingsproces worden gebruikt. Hierna rijpt de wijn nog zeker 3 jaar op fles. Deze prachtige manier van rijping zorgt ervoor dat de tannines elegant en strelend zacht worden terwijl de structuur in de wijn mooi overeind blijft.
Deze wijn geeft een bijzonder goede reflectie van zijn terroir weer. Puur, vol passie en een beetje ruigheid.
Beoordelingen
Er zijn nog geen beoordelingen.