Het Domain de la Fontainerie heeft een geschiedenis die terug gaat tot het jaar 1712. Catherine Deruet Dhoye nam in 1990 het familiebedrijf over. Haar visie is om het verleden met respect te verwerken, maar wel met de huidige kennis van nu. Dit met betrekking op wijnbouw, maar ook het werken in de wijnkelder. Wanneer je in de wijnkelder van Domaine de la Fontainerie bent, geeft het een ervaring alsof de tijd heeft stilgestaan. De wijngaarden zijn vooral gesitueerd tegen de heuvels van La Vallée Coquette en zijn omgeven door bosbouw. De bodem bevat tufsteen en een toplaag van sedimentaire gesteenten. Dit bevat fragmenten van klei, silt, zand en grind o.a. Te samen met de koele wind vanaf de Atlantische Oceaan, geeft dit een karakteristieke Chenin Blanc, waarbij elke vintage zijn eigen bijzondere kenmerken geeft.
Deze Vouvray Sec ‘Coteau les Brules’ geeft een aroma van citroen en honing, heeft een medium body en een rijke structuur. De wijn geeft een mineralige indruk en heeft een fijn ziltig spoortje.
Een wijn als deze past perfect bij de rijke smaken van amandelen, walnoten en paddenstoelen, een quiche en is een pré bij de kruidige Indiase keuken.