Wijnblog

En anders Kaik maar!

En-anders-kaik-maar

Kaiken is vernoemd naar de Caiquén, een wilde gans uit Patagonië die over de Andes vliegt tussen Argentinië en Chili. Aurelio Montes, oprichter van de beroemde Chileense wijnmakerij, Bodega Montes, ontdekte na een aantal uitstapjes naar Argentinië dat hij een wijnmakerij in Mendoza wilde stichten, met de nadruk op Cabernet en Malbec. Kaiken werd vervolgens in 2001 opgericht en produceert sindsdien prachtige wijnen.

Wij hebben deze wijnen van Kaiken jaren geleden geprobeerd en we waren onder de indruk van de kwaliteit en de prijs. Veel van deze wijnen zijn onder of net boven een tientje. Kaiken ‘Reserva’ Malbec, is zo’n topper die echt niet meer weg te denken is uit onze winkels of proeflokalen. Een wijn gevuld met donker en blauw fruit en heeft een prachtige textuur en mondgevoel. Voor 9,25 is dit een van de grote Malbec’s die er zijn. Ook indrukwekkend is de Kaiken ‘Terroir Series’

Kaiken ‘Terroir Series’ Cabernet- Deze wijn is een blend van 80% Cabernet Sauvignon, 12% Malbec en 8% Petit Verdot die 10 maanden op Franse eiken vaten mag rusten voordat het sap in de fles gaat. In de mond zijn er smaken die doen denken aan melkchocolade, blackberry, zwarte kers en zwarte olijventapenade.

Kaiken ‘Reserva’ Cabernet- Deze wijn heeft aromaten van pruimen, rode kersen, blackberry en zwarte frambozen. Dit leidt tot smaken van zwarte kersen, blackberry pie, anijs en kruidnagel.

Kaiken ‘Ultra’ Malbec- Afkomstig uit de Uco-vallei heeft wel een uurtje nodig om tot rust te komen. Leeftijd 12 maanden op Frans eiken.
Deze wijn heeft een diep boeket van grafiet, bramencompote, koffiedik en piment. Het gehemelte levert smaken van blackberry cordial, zwarte framboos, bosbes en grafiet.

Kortom de wijnen van Kaiken zijn echt uitgesproken wijnen. Ze combineren fantastisch met diverse maaltijden. Wil je ze proeven of voordelig kopen? Bezoek dan de komende weken een van onze proeflokalen in Ede, Wageningen, Veenendaal of IJsselstein en oordeel zelf!?
Tot snel aan de (wijn) bar.