De wijngaarden van het wijnhuis Bodegas Casir dos Santos liggen aan de voet van de Andes, Pre-Cordillera. Dit gebied, wat bekend staat als Valle de Uco, bezit een bijzonder macroklimaat met grote verschillen tussen dag- en nachttemperaturen en een complexe bodemstructuur wat zeer intense wijnen oplevert. Wijnen met enorme verfijning en een zeer eigen karakter. Casir dos Santos is in 1862 opgericht als Viña Maipú. Deze plek brengt anno nu een professioneel team van mensen samen, geleid door Julia Halupszok, allen met enorm veel creativiteit en bovenal passie voor wijn.
Deze ‘Emilio Fernandez’ Cabernet Sauvignon is afkomstig van wijngaarden met een minimale hoogte van 900 meter boven zeeniveau in Mendoza. Na de oogst worden de druiven ontsteelt en ondergaan zij een pre-fermentatie op lage temperatuur gedurende 12 uur. Hierna volgt de volledige fermentatie en blijft de wijn nog even in contact met de schillen, gevolgd door een malolactische omzetting en enig rijping in Frans eiken vaten.
De ‘Emilio Fernandez’ Cabernet Sauvignon heeft een intens paars/blauwe kleur met een gul aroma van rijpe blauwe bessen, kers een hint rode peper. De wijn is prachtig in balans betreft de gulle aroma’s, elegante tannine en verfijnde zuurgraad. Deze wijn is een ideaal om te schenken bij een lekkere steak van de bbq, maar ook een gevulde pasta of varkenshaas met een calvadossaus misstaat zeker niet. Heerlijk ook met een stukje Goudse jonge of belegen kaas.
Beoordelingen
Er zijn nog geen beoordelingen.