Quinta do Quetzal ligt in het hart van de regio Alentejo, op de rijke hellingen van Vidigueira. Het ligt vlak bij het oudst bekende Romeinse wijngoed van Portugal en Spanje. Het microklimaat en de heuvels maken het de perfecte locatie voor een uniek terroir. De bodem waar de druiven op groeien is rijk aan schist, het plaatselijke gesteente. Bij Quetzal richt men zich op de beperkte productie van geconcentreerde druiven van topkwaliteit om wijn te maken waarin het karakter van de omgeving tot uiting komt. In de moderne wijnmakerij bewaren ze wijnbereidingstradities en -technieken van zowel de Romeinen als de streek Alentejo. De druiven worden bovenin de adega gestort en eindigen als heerlijke wijnen in de wijnkelders, uitsluitend geholpen door de zwaartekracht. De kelders liggen diep onder de grond, waardoor ze op natuurlijke wijze koel blijven en de wijnen langzaam kunnen rijpen. Om de Quetzal-ervaring volledig te maken, heeft de familie een nieuw gebouw, een restaurant, winkel en kunstcentrum geopend. Het gebouw is gedeeltelijk bedekt met schist. Het gebouw is opvallend maar past naadloos in de omgeving. De omringende ruimte is ingericht met planten die er van nature voorkomen, waardoor u de natuurlijke habitat van de Alentejo optimaal kunt ervaren. Familielandgoed Cees en Inge de Bruin zijn verzamelaars en mecenassen van hedendaagse kunst. Het gezin De Bruin heeft al meer dan 40 jaar een warme band met Portugal. Door middel van Quinta do Quetzal willen ze hun passie voor de Portugese cultuur, natuur, keuken en wijn met anderen delen. Elk jaar richten ze, in samenwerking met hun dochter Aveline de Bruin, een nieuwe tentoonstelling op het landgoed in. Uitgangspunten voor iedere tentoonstelling zijn hun eigen collectie en hun contacten in de kunstwereld. Mensen op het landgoed Wijnmakers Maak kennis met de wijnmakers, die met oude technieken, een rijk terroir en perfecte druiven pure meesterwerken scheppen.
De Reserva White wordt uitsluitend geperst van pure Antao Vaz-druiven, afkomstig van de oudste wijnstokken. Met de hand geplukt en in de moderne wijnmakerij verwerkt met behulp van de zwaartekracht. De wijn gist 6 maanden in kuipen van Frans eiken en rijpt in de prachtige kelders. Het resultaat is een complex aroma van tropisch fruit, geroosterd brood en specerijen. Serveren op 12 graden.
Beoordelingen
Er zijn nog geen beoordelingen.