Wijnwinkel & Proeflokaal 0318-514900

Bezig met laden…

Cadeaubon |Klantenservice | Mijn account

Verfijnopties

Vind jouw product

Gekozen verfijning:

Land

Wijnstreek

Druivenras

Merk

Prijs

Smaakprofiel

Biologische wijn 2 producten

NIUS de Nada 15 years

NIUS de Nada 15 years

Land: Spanje
Wijnstreek: Jumilla
Merk: NIUS
Druivensoort: Monastrell

Met de woorden "de Nada" , wat in het Spaans "graag gedaan" betekent, maakt deze fles een ultiem bedank cadeau! Maar weggeven hoeft zeker niet, want hij is ook erg lekker om zelf op te drinken. Nius de Nada is een fles gecreëerd door Rudolf Nipius, als bedankje voor de liefhebbers van zijn wijnen, waar hij al 15 jaar de lekkerste wijnen voor maakt. De wijn is gemaakt in de streek Jumilla, een ontzettend heet en droog gebied, waar op de hete zandgronden vooral de Monastrell prachtige resultaten geeft, maar de Petit Verdot en Syrah komen hier snel achteraan. Van oudsher is het een streek waar vooral intens zware rode wijnen vandaan kwamen, maar ook hier zorgt modernisering en een andere aanpak voor fruitigere wijnstijlen. De Tempranillo in deze blend maakt de wijn heerlijk orgineel Spaans! Onze dank aan Rudolf voor deze heerlijke wijn. De Nada! Meer over deze wijn

9,95 Op voorraad

fles(sen) toevoegen aan winkelwagen Binnen 2-3 werkdagen in huis

NIUS de Nada 15 years Magnum

NIUS de Nada 15 years Magnum

Land: Spanje
Wijnstreek: Jumilla
Merk: NIUS
Druivensoort: Monastrell

Met de woorden "de Nada" , wat in het Spaans "graag gedaan" betekent, maakt deze fles een ultiem bedank cadeau! Maar weggeven hoeft zeker niet, want hij is ook erg lekker om zelf op te drinken. Nius de Nada is een fles gecreëerd door Rudolf Nipius, als bedankje voor de liefhebbers van zijn wijnen, waar hij al 15 jaar de lekkerste wijnen voor maakt. De wijn is gemaakt in de streek Jumilla, een ontzettend heet en droog gebied, waar op de hete zandgronden vooral de Monastrell prachtige resultaten geeft, maar de Petit Verdot en Syrah komen hier snel achteraan. Van oudsher is het een streek waar vooral intens zware rode wijnen vandaan kwamen, maar ook hier zorgt modernisering en een andere aanpak voor fruitigere wijnstijlen. De Tempranillo in deze blend maakt de wijn heerlijk orgineel Spaans! Onze dank aan Rudolf voor deze heerlijke wijn. De Nada! Meer over deze wijn

21,95 Op voorraad

fles(sen) toevoegen aan winkelwagen Binnen 2-3 werkdagen in huis

Wat is biologische wijn eigenlijk? Om uit te leggen wat biologische wijn is, is het goed om te weten wat de term “biologisch” eigenlijk inhoudt. Biologisch is namelijk veel meer dan een keurmerk alleen! De term “biologisch” is wettelijk beschermd en de richtlijnen voor biologische producten en teelt zijn in een wet vastgelegd. Ook als op een product het woord “bio”, “eko”, “eco” of “organic” staat, moet het voldoen aan de eisen voor biologisch. Dat is een groot verschil met andere groene keurmerken en claims, zoals bijvoorbeeld “fairtrade” of “duurzaam”. Die keurmerken zijn door particuliere instanties in het leven geroepen of het zijn simpelweg marketingtermen. De biologische werkwijze daarentegen is wettelijk vastgelegd en producenten, dus ook wijnboeren, hebben zich te houden aan deze wet en richtlijnen. Meer over biologische wijn Biologische wijnen worden gemaakt met respect voor de natuur, zonder gebruik te maken van chemische bestrijdingsmiddelen en zonder kunstmest. Biologische wijnen zijn dus puur natuur. De wijnboeren waar wij mee werken, zijn ervan overtuigd dat alleen een levende wijngaard levendige wijnen kan voortbrengen en ze doen er dus alles aan om het natuurlijk evenwicht in hun wijngaarden in stand te houden opdat het fruit van nature gezond is en blijft. Er bestaat ook biologisch dynamische wijn Biologisch-dynamische wijnbouwers gaan nog wat stappen verder dan hun “gewone” biologische collega’s. Ze baseren hun werkwijze op het antroposofische gedachtegoed van Rudolf Steiner en werken zeer nauw verbonden met de natuur én de kosmos. Ze zien hun complete bedrijf als één organisme en gaan er vanuit dat hemellichamen als aarde, maan, zon en sterren invloed uitoefenen op de groei van hun gewassen. Gaat dit wat ver? tja...wij denken van wel maar dat is net als wijn heel persoonlijk. Steeds meer boeren gaan verantwoord te werk en houden zich aan veel wetten en kijken dagelijks naar hun eigen stukje natuur. Helemaal bio zal de wijnwereld nooit worden omdat de vraag naar wijn te groot is. Ook het gebruik van sulfiet (zwavel) is beperkt in de biologische wijnbouw. Sulfiet komt van nature voor in wijn en helpt de wijn te conserveren, maar het mag wettelijk gezien ook worden toegevoegd om de wijn nog beter houdbaar te maken. In gangbare wijn mag maximaal 160 mg/l bij rode wijn worden toegevoegd en maximaal 210 mg/l bij witte wijn. De biologische regels stellen echter dat het sulfietgehalte in biologische wijn minstens 30 tot 50 milligram per liter lager moet zijn dan in conventionele wijnen. Sommige van onze wijnmakers gaan echter beduidend verder en voegen helemaal geen sulfiet aan hun wijnen toe. (En gebruiken ook geen sulfiet in hun wijngaard.)

Bij Heeren van de Wijn koop je vertrouwd en veilig:

iDeal logo MasterCard en VISA logo's Wijnwinkel van het jaar logo Geen 18? Geen druppel logo