Wijnwinkel & Proeflokaal 0318-514900

Bezig met laden…

Cadeaubon |Klantenservice | Mijn account

Verfijnopties

Vind jouw product

Gekozen verfijning:

Land

Wijnstreek

Prijs

Merk

Smaakprofiel

Biologische wijn 1 product

Fernand Engel Pinot Noir

Fernand Engel Pinot Noir

Land: Frankrijk
Wijnstreek: Elzas
Merk: Domaine Fernand Engel
Druivensoort: Pinot Noir

Domaine Fernand Engel bevindt zich in het pittoreske dorpje Rorschwihr in de buurt van Colmar, vlakbij kasteel Haut- Koeningsbourg. Hier worden de wijnen op biologische wijze gemaakt. Dit wordt bekrachtigd met het ECO certificaat. Naast het feit dat biologische landbouw beter is voor Moeder Aarde, is het ook nog een voordeel voor de wijnliefhebber. Het geeft authentieke, zuivere wijnen. Meer over deze wijn

15,00 Op voorraad

fles(sen) toevoegen aan winkelwagen Binnen 2-3 werkdagen in huis

Wat is biologische wijn eigenlijk? Om uit te leggen wat biologische wijn is, is het goed om te weten wat de term “biologisch” eigenlijk inhoudt. Biologisch is namelijk veel meer dan een keurmerk alleen! De term “biologisch” is wettelijk beschermd en de richtlijnen voor biologische producten en teelt zijn in een wet vastgelegd. Ook als op een product het woord “bio”, “eko”, “eco” of “organic” staat, moet het voldoen aan de eisen voor biologisch. Dat is een groot verschil met andere groene keurmerken en claims, zoals bijvoorbeeld “fairtrade” of “duurzaam”. Die keurmerken zijn door particuliere instanties in het leven geroepen of het zijn simpelweg marketingtermen. De biologische werkwijze daarentegen is wettelijk vastgelegd en producenten, dus ook wijnboeren, hebben zich te houden aan deze wet en richtlijnen. Meer over biologische wijn Biologische wijnen worden gemaakt met respect voor de natuur, zonder gebruik te maken van chemische bestrijdingsmiddelen en zonder kunstmest. Biologische wijnen zijn dus puur natuur. De wijnboeren waar wij mee werken, zijn ervan overtuigd dat alleen een levende wijngaard levendige wijnen kan voortbrengen en ze doen er dus alles aan om het natuurlijk evenwicht in hun wijngaarden in stand te houden opdat het fruit van nature gezond is en blijft. Er bestaat ook biologisch dynamische wijn Biologisch-dynamische wijnbouwers gaan nog wat stappen verder dan hun “gewone” biologische collega’s. Ze baseren hun werkwijze op het antroposofische gedachtegoed van Rudolf Steiner en werken zeer nauw verbonden met de natuur én de kosmos. Ze zien hun complete bedrijf als één organisme en gaan er vanuit dat hemellichamen als aarde, maan, zon en sterren invloed uitoefenen op de groei van hun gewassen. Gaat dit wat ver? tja...wij denken van wel maar dat is net als wijn heel persoonlijk. Steeds meer boeren gaan verantwoord te werk en houden zich aan veel wetten en kijken dagelijks naar hun eigen stukje natuur. Helemaal bio zal de wijnwereld nooit worden omdat de vraag naar wijn te groot is. Ook het gebruik van sulfiet (zwavel) is beperkt in de biologische wijnbouw. Sulfiet komt van nature voor in wijn en helpt de wijn te conserveren, maar het mag wettelijk gezien ook worden toegevoegd om de wijn nog beter houdbaar te maken. In gangbare wijn mag maximaal 160 mg/l bij rode wijn worden toegevoegd en maximaal 210 mg/l bij witte wijn. De biologische regels stellen echter dat het sulfietgehalte in biologische wijn minstens 30 tot 50 milligram per liter lager moet zijn dan in conventionele wijnen. Sommige van onze wijnmakers gaan echter beduidend verder en voegen helemaal geen sulfiet aan hun wijnen toe. (En gebruiken ook geen sulfiet in hun wijngaard.)

Bij Heeren van de Wijn koop je vertrouwd en veilig:

iDeal logo MasterCard en VISA logo's Wijnwinkel van het jaar logo Geen 18? Geen druppel logo