Quinta do Quetzal ligt in het hart van de regio Alentejo, op de rijke hellingen van Vidigueira. Het ligt vlak bij het oudst bekende Romeinse wijngoed van Portugal en Spanje. Het microklimaat en onze heuvels maken het de perfecte locatie voor een uniek terroir. De bodem waar de druiven op groeien is rijk aan schist, het plaatselijke gesteente. Ze richten zich op de beperkte productie van geconcentreerde druiven van topkwaliteit om wijn te maken waarin het karakter van de omgeving tot uiting komt. In de moderne wijnmakerij bewaren ze de wijnbereiding tradities en -technieken van zowel de Romeinen als de streek Alentejo. De druiven worden bovenin de adega gestort en eindigen als heerlijke wijnen in de wijnkelders, uitsluitend geholpen door de zwaartekracht. De kelders liggen diep onder de grond, waardoor ze op natuurlijke wijze koel blijven en de wijnen langzaam kunnen rijpen. Om de Quetzal-ervaring volledig te maken, heeft de familie een nieuw gebouw, een restaurant, winkel en kunstcentrum geopend. Het gebouw is gedeeltelijk bedekt met schist. Het gebouw is opvallend maar past naadloos in de omgeving. De omringende ruimte is ingericht met planten die er van nature voorkomen, waardoor u de natuurlijke habitat van de Alentejo optimaal kunt ervaren. Familielandgoed Cees en Inge de Bruin zijn verzamelaars en mecenassen van hedendaagse kunst. Het gezin De Bruin heeft al meer dan 40 jaar een warme band met Portugal. Door middel van Quinta do Quetzal willen ze hun passie voor de Portugese cultuur, natuur, keuken en wijn met anderen delen. Elk jaar richten ze, in samenwerking met hun dochter Aveline de Bruin, een nieuwe tentoonstelling op het landgoed in. Uitgangspunten voor iedere tentoonstelling zijn hun eigen collectie en hun contacten in de kunstwereld. Jose Portela de vaste wijnmaker op Quetzal en Rui Regina (de Vliegende wijnmaker) kunnen met oude technieken, een rijk terroir en perfecte druiven pure meesterwerken scheppen.
Voor deze speciale Familia Magnum van Quinta do Quetzal zijn druiven gebruikt van de oudste stokken van een uitzonderlijk goede oogst, deze geven een nog intenser aroma af. De druiven van de Antao Vaz rijpten 12 maanden in grote houten vaten in de kelders van Quetzal onder de tonen van klassieke muziek. De fijne lie werd wekelijks opgeroerd. Diep intens aroma van tropisch fruit en tutti frutti maken de wijn verfijnd, complex en uniek. Het magnum formaat zorgt voor een extra dimensie in rijping en is een lust voor het oog. Deze bijzondere wijn combineer je met intense kazen, pittig wit vlees of misschien een portugees recept?
Beoordelingen
Er zijn nog geen beoordelingen.