Alles over onze heerlijke Zuid-Afrikaanse wijn

Wist je dat de eerste druivenstokken in Zuid-Afrika geplant zijn door de Nederlanders? De Zuid-Afrikaanse wijnen hebben een indrukwekkende groei gemaakt. De wijnen zijn nu overal in de wereld liefhebbend. Het gunstige klimaat als de vaardigheden van de wijnmakers hebben ertoe geleidt dat de Zuid-Afrikaanse wijn overheerlijk is. Met trots presenteren wij ons uitgebreide aanbod aan Zuid-Afrikaanse wijnen.

FRUITIG EN ELEGANT

Wijnen uit Zuid-Afrika

  Reyneke Cornerstone

  26,50
  In 1998 nam Johan Reyneke de boerderij over van zijn moeder. Direct besloot hij dat hij wijnen wilde gaan maken

  Almenkerk Chardonnay

  29,95
  Het verhaal van Almenkerk Estate begint in 2002 wanneer de Belgische Nathalie Opstaele en Joris van Almenkerk verhuizen naar Zuid-Afrika.

  Reyneke Biodynamic Chenin Blanc

  25,00
  In 1998 nam Johan Reyneke de boerderij over van zijn moeder. Direct besloot hij dat hij wijnen wilde gaan maken

  Perdeberg ‘The Vineyard Collection’ Grenache Blanc

  10,95
  Perdeberg Cellar is een mooi huis met kwalitatief zeer goede wijnen. Door de ruimte bezitten ze veel diverse microklimaten en

  Reyneke Biodynamic Syrah

  22,00
  In 1998 nam Johan Reyneke de boerderij over van zijn moeder. Direct besloot hij dat hij wijnen wilde gaan maken

  De geschiedenis van Zuid-Afrikaanse wijn

  De geschiedenis van Zuid-Afrikaanse wijnen is zeer interessant. Nederland is zelfs onderdeel geweest van het begin van de Zuid-Afrikaanse wijn. De Nederlanders introduceerde de eerste wijnstok in de Kaapregio. Het was voornamelijk voor eigen consumptie en voor wanneer de schepen in de kaap aankwamen. De kwaliteit was in die tijd bescheiden doordat de Nederlanders weinig kennis hadden over wijn. In de jaren erna werden er verbeteringen doorgevoerd. Dit kwam door de komst van de Franse Hugenoten in de 17e eeuw. Zij brachten waardevolle kennis en ervaring met betrekking tot wijnbouw en wijnproductie met zich mee. In de 19de eeuw kende de Zuid-Afrikaanse wijnindustrie hoogte-en dieptepunten. De druifluis teisterde de wijngaarden en als gevolg waren alle wijnstokken verwoest. Door de geënte stokken uit Noord-Amerika kon de wijnindustrie weer opgebouwd worden. Echter resulteerde dit in een enorm overschot. In 1925 ontstond het typisch Zuid-Afrikaanse druivenras, genaamd Pinotage. Deze druivensoort ontstond door de kruising van Pinot noir en Cinsault. Een echt hoogtepunt uit de Zuid-Afrikaanse wijngeschiedenis.

  De druiven uit Zuid-Afrika

  Zuid-Afrika staat, mede dankzij het klimaat, bekend om de rijke diversiteit aan druivensoorten. Denk bijvoorbeeld aan de frisse Chenin Blanc en de Sauvignon Blanc. Niet te vergeten de krachtige Cabernet Sauvignon of de kruidige tonen van de Shiraz. Tenslotte, de Pinotage, de unieke druifsoort van Zuid-Afrika. Heeren Van De Wijn heeft de beste selectie van Zuid-Afrikaanse wijnen voor jou geselecteerd. Hierdoor kun jij kennis maken met de diversiteit aan druivensoorten dat Zuid-Afrika biedt.

  Verschillende druivensoorten van Zuid-Afrikaanse wijn

  Rode wijn uit Zuid-Afrika

  De rode wijnen uit Zuid-Afrika staan bekend om de smaakdiversiteit. De wijnen zullen ongetwijfeld bij de rode wijnliefhebbers in de smaak vallen.

  Of je nu geniet van de krachtige elegantie van de Cabernet Sauvignon, de unieke charme van de Pinotage of de kruidige smaak van de Shiraz, elke fles zorgt voor een intensive smaakbeleving. Ontdek en geniet van de intense aroma’s van rijpe tannines, subtiele kruiden en de aarde tonen van de Zuid-Afrikaanse rode wijnen.

  Zuid-Afrikaanse witte wijn

  Ben jij nu een meer een liefhebber van witte wijn? Geen probleem! De witte wijnen uit Zuid-Afrika zullen aan alle wensen voldoen.

  Geniet van de tropische aroma’s van de Sauvignon blanc, de volle vanille tonen van de Chardonnay of van de subtiele steenfruit tonen van de Chenin Blanc. Het maakt niet uit welke witte wijn je kiest, elke fles belooft een smaakvolle sensatie.

  Wijn en spijs: wat eet je bij Zuid-Afrikaanse wijn?

  Zoals bekend zorgen wijn en spijs voor een fantastische combinatie. De frisse witte wijnen, zoals Sauvignon Blanc en Chenin Blanc, passen uitstekend bij gerechten als zeevruchten, salades en kip gerechten. De krachtige rode wijnen, zoals Cabernet Sauvignon en Pinotage, kunnen perfect gecombineerd worden met vleesgerechten, denk aan een stoofschotel.

  Weet jij niet zeker welke Zuid-Afrikaanse wijn bij welk gerecht past? Laat het ons weten en wij adviseren jou graag wat de beste keuze is.

  Wil jij gewoonweg genieten van een goed glas wijn of graag nieuwe wijnen ontdekken? Ontdek het assortiment van Heeren Van De Wijn door een bezoek te brengen aan onze winkel of webshop.

  Wil je nog meer weten?

  Stel gerust jouw vraag per mail aan ons via info@heerenvandewijn.nl of bel ons op 0318-514900.
  Of ga naar onze klantenservice voor andere onderwerpen.