Wijnblog

Zelf heerlijke Bisschopswijn maken!

Wat drinken jullie met pakjesavond? Wij hebben een heerlijk recept om zelf Bisschopswijs te maken: makkelijk en zeker de moeite waard!

Benodigdheden

ā€¢ 2 flessen Heeren Merlot
ā€¢ 2 mandarijnen
ā€¢ 1 citroen
ā€¢ 200 gram basterdsuiker
ā€¢ 6 kruidnagels
ā€¢ 1 kaneelstokje
ā€¢ 3 laurierblaadjes
ā€¢ 1 nootmuskaat
ā€¢ 1 vanillestokje
ā€¢ 2 steranijs

Schil grote delen van de mandarijnen en citroen met een dunschiller. Zet een grote pan op matig vuur, doe daar de suiker en stukjes schil bij en knijp het sap uit de mandarijnen. Voeg de kruidnagels, laurier, nootmuskaat en het kaneelstokje toe. Halveer het vanillestokje in de lengte en voeg ook deze toe aan de pan. Voeg genoeg rode wijn toe om de suiker te bedekken en roer dit door. Laat het vervolgens sudderen tot dat de suiker volledig in de rode wijn is opgelost. Breng het geheel daarna aan de kook. Laat dit 4 tot 5 minuten koken tot je een mooie dikke siroop hebt.

Zodra de siroop klaar is, draai je het vuur terug en voeg je de steranijs en de rest van de flessen wijn toe. Verwarm de wijn dan nog ongeveer 5 minuten. Het is belangrijk om de wijn als laatste toe te voegen, doe je dit eerder verdampt alle alcohol.

Gerelateerde berichten